U ziet een vereenvoudigde website omdat uw browser geen flash ondersteunt

Accommodatie

Sinds begin 2004 is Stal Kersten gevestigd net buiten het mooie Limburgse plaatsje Egchel. De gloednieuwe accommodatie bevat 24 ruime binnenboxen waar de sportpaarden gehuisvest zijn. Er zijn een 6-tal wasplaatsen aanwezig waar de paarden kunnen worden gewassen, verzorgd en eventueel onder het solarium kunnen staan. De zadelkamer is zeer ruim en verwarmd en biedt ruimte aan alle zadels, hoofdstellen en verzorgingsartikelen van de paarden. Er is een grote opslagloods waar onder andere hooi en stro opgeslagen wordt. Ook is er in deze loods plaats voor 5 grote loopstallen, voor de opfok van jonge paarden en 4 merrieboxen waar de merries met hun veulen kunnnen verblijven.

Er is een overdekte 6-paards trainingsmolen aanwezig en ook de longeerring is overdekt. Hierdoor kunnen de paarden bij Stal Kersten het hele jaar door getraind worden, zonder rekening te hoeven houden met het Nederlandse klimaat. De overdekte binnenhal is 22 x 65 meter en grenst aan de gasten ontvangstruimte. De gezellig ingerichte ontvangstruimte geeft bezoekers van Stal Kersten de mogelijkheid om bijvoorbeeld videobeelden te bekijken, onder het genot van een vers kopje koffie. Stal Kersten beschikt over een 40 x 80 m omheinde buitenrijbaan voorzien van all- weather eb en vloed bodem. Verder zijn er drie ruime paddocks waar de sportpaarden zich lekker kunnen ontspannen en wordt het complex omringd door 3 ha. weiland dat voornamelijk wordt gebruikt voor de fokmerries en de jonge paarden.

Ook hebben we voor de mensen die willen overnachten nieuw gebouwde appartementen met luxe keuken, badkamer en woonkamer en aparte slaapkamers. Tevens zijn er luxe appartementen aanwezig, waar gasten en mensen die voor langere tijd willen komen trainen, kunnen verblijven.

 

foto

©scs-horst