U ziet een vereenvoudigde website omdat uw browser geen flash ondersteunt

 
Opleiding

 
Stal Kersten is een opleidingsbedrijf voor verschillende scholen, waaronder Helicon (Deurne), verschillene AOC's en ROC's. Het hele jaar door hebben we stagiaires over de vloer, van verschillende niveau's. De één komt een hele week stage lopen, de ander een paar dagen in de week. Dit is afhankelijk van de opleiding die de student volgt. Stagiaires krijgen bij Stal Kersten de kans te werken op een sportstal en daar alles over te weten te komen. De stagiair helpt mee met dagelijkse werkzaamheden in en rondom de stal, de voorbereiding van wedstrijden, longeren enzovoorts. De werkzaamheden die een stagiair doet, is afhankelijk van het leerjaar/niveau van de student. Ook is mogelijk dat stagiaires begeleiding krijgen bij het rijden van het eigen paard. Bij Stal Kersten krijg je de kans te leren met en over (het trainen van) sportpaarden.  
 
Pieter geeft al ruim 40 jaar les aan ruiters met een eigen paard, op alle niveau's in de disciplines dresuur en springen. Hij geeft niet alleen les aan individuele lesklanten. Ook ruiters die in een groep willen lessen, zijn welkom. De training is afhankelijk van het niveau van de ruiter en het paard. 
 
Ook is Stal Kersten het opleidingscentrum voor buitenlandse klanten die willen trainen. Dat kan op iedere plek. In het buitenland of hier bij Stal Kersten zelf. Voor de training kan men met het eigen paard trainen. Daarnaast is het mogelijk te trainen met leasepaarden. Stal Kersten helpt dan bij het zoeken naar een geschikt trainingspaard. Als iemand voor een langere periode wil verblijven om getraind te worden, kan dat. Regelmatig hebben we mensen uit het buitenland die gedurende een half jaar/jaar in training zijn bij Stal Kersten. Zij krijgen iedere dag begeleiding in de training van het eigen paard en worden door Pieter gecoached op concours.
 
Lars Kersten met Massaqua T, Nations Cup Hagen 2014, 2de ronde
 ©scs-horst